Öğrenci Kulüpleri

Yeteneği Beceriye Dönüştürmek

Var olan yeteneğin beceriye dönüşmesi için çocuğun o alana ait ilgisinin olması ve o beceriyle ilgili olanakların çevresinde bulunması gerekmektedir. Bu süreçte ailenin görevi öncelikle çocuğa kendini keşfedebileceği olanakları sunmak, akabinde de çocuğun o alana ait var olan ilgisini desteklemektir. Ebeveynlerin ilk olarak çocukların ilgi alanlarının neler olduğunu fark etmeleri gerekmektedir. Bu farkındalığı sağlamanın en önemli yolu ise gözlem yapmaktır.

Çocuğun en çok hangi tür etkinliklerle vaktini geçirmek istediği, hangi konularda sohbet etmekten hoşlandığı, ebeveynlerine hangi alanlardan sorular yönelttiği, çocuğun ilgi duyduğu alanlar hakkında sizlere bilgi verecektir. Çocukta var olan bu doğal merakın ebeveynler tarafından desteklenmesi de önemlidir. Çocuğun var olan kişisel özelliklerini dikkatlice gözlemleyip, ilgi duyduğu alandaki uyaranlarla tanışmasını sağlamak, bu alandaki deneyimlerini arttırmak yeteneklerini keşfetmesinde yol gösterici olacaktır.

Bu süreçte aile ve okulun işbirliği içinde olması, gözlemlerini paylaşması büyük önem taşımaktadır. Ailenin ve öğretmenlerinin gözlemleri doğrultusunda objektif bir değerlendirme yaparak çocuğun potansiyelini ortaya çıkarmak mümkün olacaktır. Çocuğun ilgisi olduğu düşünülen alanlarda, branş öğretmeni ve sınıf öğretmeni ile görüşmeler yapılabilir, bu görüşmeler doğrultusunda öğrencinin var olan yeteneklerinin ortaya çıkması desteklenebilir. Gerekli durumlarda da okul dışı etkinlik önerileri ile çocuğun ilgisinin teşvik edilmesi sağlanabilir.

Her çocuğun yetenekli olduğu bir ya da birden fazla alan vardır. Ancak bu yetenekler henüz beceriye dönüşmemiş olabilir. Yetenekleri keşfetmenin anahtarı ise çocuğu birden çok kursa gönderip hepsini denemeye çalışmak yerine; farklı kaynaklardan alınan gözlemlerle hangi alanda potansiyel vaat ettiğini fark edip o alanda istikrarlı bir şekilde ilerlemesine destek olmaktan geçer.

Akıl Oyunları Kulübü

Akıl Oyunları Kulübümüz öğrencilerimizin yaratıcı düşünme becerilerini geliştirerek, sosyal anlamda iletişimi kuvvetli hayata hazır bireyler yetiştirmeyi hedefler. Akıl oyunları sadece planlama, organizasyon, dikkat, odaklanma, ayırt etme, öngörü vb. zihinsel becerileri geliştirmekle kalmaz.

Aynı zamanda başladığı işi sonuna kadar devam ettirme, azim, empati, direnme, mücadele etme gibi kişilik gelişimi ile ilgili faktörlerin kazanılmasını da sağlar.

Lego

Lego Kulübümüz, Fen Bilgisi, Teknoloji, Mühendislik, Matematik ve Bilgisayar Programcılığı konularını keyif alarak öğrenmeyi ve sorunlar karşısında yaratıcı çözümler sunmayı hedeflemektedir. Ayrıca öğrencilerimizin psikomotor, bilişsel ve yaratıcılık becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayarak birlikte çalışmayı, sosyalleşmeyi ve kendilerini farklı yollarla ifade etmelerini amaçlamaktadır. Kulübümüze katılan öğrencilerimiz Bilim Kahramanları Yarışıyor/First Lego League (FLL) bilimsel içerikli uluslar arası turnuvanın Türkiye ayağında okulumuzu temsil edeceklerdir.

Sen de daha önce Lego Education seti kullandıysan ya da sahipsen, mühendislik, bilgisayar programcılığı ve teknoloji ile ilgiliysen bu kulüpte yer almalısın.

Basketbol Kulübü

Amacımız, oyunlar ve yarışmalar ile çocuklarımızı eğlendirirken aynı zamanda basketbolun temel teknik ve taktik becerilerini ekip çalışması içerisinde öğretmeyi sağlamaktır.

Böylece hem çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlanıyor, hem de önceden tanıyıp sevdiği dalda profesyonelleşme yolu açılmış oluyor

Yüzme Kulübü

Erken yaşlarda bilginin ve deneyimin daha hızla nüfuz ettiği su götürmez bir gerçek! Sağlıklı bir hayatın başlangıcı için sizler de yüzme kulübüne katılabilirsiniz.

Sağlıklı ve aktif bir yaşamın ilk zamanlarında öğrenen çocuklar hayatı boyunca bu deneyimi sürdürecektir.

Satranç Kulübü

Satranç tahtasında tüm denizlerdekinden daha fazla macera vardır.” (Pierre Mac Orlan) .

6. yüzyılda Hindular tarafından oynanmaya başlayan, oradan dünyaya yayılan satranç, iki oyuncu arasında oynanan bir zeka oyunudur.

Kulübümüzde strateji geliştirme, uygulama ve karşı tarafın hareketlerini o

Atatürk